Demokrasi Zaferi Sergisi Akkar’da

Yazıcı-dostu sürüm

Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliği himayesinde Beyrut Yunus Emre Enstitüsü, AA, ve TİKA iş birliğiyle "15 Temmuz Darbe Girişimi ve Türkiye'nin Demokrasi Zaferi" başlıklı serginin açılışı Lübnan'ın kuzeyinde bulunan Akkar iline bağlı Aydanon kasabasında yapıldı. Daha önce Lübnan'ın başkenti Beyrut, Sayda ve Trablus şehirlerinde düzenlenen serginin dördüncüsü, Türkmenlerin de yoğun olarak yaşadığı Akkar’da açıldı. Serginin açılışına Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliği çalışanları, TİKA Beyrut Ofisi Koordinatörü Serhat Küçükkurt, yerel medya temsilcileri, din adamları, akademisyenler ve bölgede yaşayan Türkmenler katıldı.

Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Çağatay Erciyes yaptığı açılış konuşmasında, 15 Temmuz sonrasında FETÖ'nün ne kadar tehlikeli olduğuna bütün dünyada ve Lübnan'da da dikkat çekmeye devam ettiklerini belirterek, "Biz halka ulaşmaya çalışıyoruz. Bu çerçevede düzenlediğimiz sergilerden dördüncüsünü Aydamon'da yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Büyükelçi konuşmasını, "15 Temmuz, Türk halkının bir destanıdır. Türk milletinin istiklaline ve istikbaline sahip çıkmasının dünyadaki nadir örneklerinden biridir, milletin gücünü göstermiştir. Bu çerçevede bu sergi de 15 Temmuz'daki demokrasi şehitlerimizi hiçbir zaman unutmamak için onların anılarının önünde saygı ile eğilmemiz için bir vesile oldu. Ben bu vesileyle fotoğrafları da bizlere sağladığı için Anadolu Ajansına, darbe girişimini Lübnanlılara tanıtmak için büyük gayret sarf eden Beyrut Yunus Emre Enstitüsüne özellikle teşekkür ediyorum. Önümüzdeki dönemde hep birlikte gayret ederek FETÖ'nün sadece Türkiye için değil tüm dünya için ne kadar tehlikeli olduğunu göstermeye devam edeceğiz." ifadeleriyle devam ettirdi.

Beyrut Yunus Emre Enstitüsü müdürü Cengiz Eroğlu ise ''15 Temmuz gecesi meydana gelen olayların elimizden geldiği kadar Lübnan'da tanıtmaya çalışıyoruz'' dedi ve 25 Şubat'ta başlayan serginin Akkar’a bağlı Aydamon’da bir hafta devam edeceğini belirtti.