1.Türk Sinema Haftası Trablusşam'da Düzenlendi

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü ile  Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü desteğiyle, 1.Türk Sinema Haftası, Lübnan’ın Trablus şehrinde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Türk Sinema Haftasın'da 4 Film, Arapça alt yazılı olarak seyirciyle  buluştu.Türk filmleri haftası açılışına,  Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Hakan Çakıl , Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Beyrut Program Koordinatörü Serhat Küçükkurt,Ticari Ateşe Ümit Sezer , Türkmen derneklerinin  yanı sıra Türk vatandaşları ve Lübnanlı sinemaseverler katıldı.

Büyükelçi Çakıl, film başlamadan önce konuklara kısa bir konuşma yaparak Türk filmleri hakkında bilgi verdi. Burada gösterime girecek 4 filmden biri olan Ayla'ya da özellikle değinen Çakıl, gerçek bir hikâye olan Ayla'yı mutlaka izlemelerini tavsiye etti.

Filmleri izlemek için Trablusşam'ın yanı sıra başkent Beyrut ve diğer bölgelerden gelen Lübnanlılar da etkinliğe yoğun ilgi gösterdi. Türk Film Haftası kapsamında ‘’Uzun Hikaye’’, ‘’Bana Masal Anlatma’’,’’Kelebeğin Rüyası’’ filmleriyle bir hafta boyunca yoğun katılımla devam eden etkinlik  ‘’Ayla’’ Filmi ile son buldu.