Neyin Sedası Akdeniz’de

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü Beyrut Türk Kültür Merkezi, 30 Ocak 13 Şubat 2015 tarihleri arasında Beyrut’ta Mevlana Sergisi, Konferansı ve Tasavvuf Müziği programı düzenlendi.

Lübnan Çevre Bakanı Sayın Mohammad Mashnouk’un temsicisi Sayın Gassan Al-Seyyah, Türkiye Cumhuriyeti Beyrut Büyükelçisi Sayın İnan Özyıldız, Lübnan Genelkurmay Başkanı Korgeneral Jan Kahweji’nin temsilcisi Sayın Tuğgeneral Juozef Al-Garib ve birçok sanatseverin katılımıyla Beyrut Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'nde Ressam Georges Mattar tarafından hazırlanan Mevlana temalı “Aşkın Derinliği” konulu resim sergisi iki hafta süreyle sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Programın açılışında "Vahdun" gurubunun tasavvuf müziği dinletisi eşliğinde başlandı ve daha sonra Dr. Kemal Samhoun'nun "Mevlana Celaletin Rumi ve Tasavuf" konulu bir sunum yapıldı.

Dr. Kemal Samhoun, yaptığı konuşmasında, Mevlana Celaleddin Rumi’nin yüzyıllar öncesinden verdiği mesajların günümüzde hâlâ değerini koruduğunu, günümüz sosyal ve siyasi sorunlarına çözümler sunabileceğini ifade etti. Samhoun, sunumunda, Mevlana’nın kısaca hayatını tanıttı ve Mevlana felsefesinin Lübnan’da ne kadar önemsendiğini dile getirdi. Ayrıca Mevlana’nın öğretisindeki hoşgörü ve barış anlayışına dikkat çekerek insanları birbirine düşman eden aşırılıkları yerdi. Etkinliğe çeşitli sivil toplum örgütleri temsilcileri, akademisyenler, basın mensupları ve sanatseverler katıldı.