Geleneksel Türk El Sanatları Beyrut’ta

Yazıcı-dostu sürüm

Beyrut Yunus Emre Enstitüsü 07-11 Ağustos tarihleri arasında kültürel programlar kapsamında somut olmayan kültürel miraslarımızdan ‘Ebru ve Keçe sanatlarını düzenlediği sergi ile Lübnan halkı ile buluşturdu.

Açılış; Türkiye Cumhuriyeti Beyrut Büyükelçisi İnan Özyıldız ve Büyükelçilik personeli, Lübnan İç Güvenlik Kurumu temsilcisi Tuğgeneral Amr Halid ve Emniyet Genel Müdürlüğünü temsilen Yarbay Hadi Abuaşkar ve siyasi partilerin temsilcilerin katılımlarıyla yapıldı. Arap coğrafyasında örneği olmayan ebru, keçe ve baskı sanatlarının Türk kültüründeki ve tarihindeki öneminin Beyrut halkı ile paylaşıldığı sergide ebru örneklerinin yanı sıra tablo, çanta, ayakkabı, masa örtüsü, nazar boncuğu, şapka, ceket, yelek, yastık gibi keçe ürünler de sergilendi.

Ayrıca faaliyet boyunca ziyaretçiler sergiyi gezmenin yanında Mehmet Oğuz Koç tarafından gerçekleştirilen keçe, Begül Özkoca tarafından gerçekleştirilen ebru ve baskı atölye çalışmalarına katılarak bu sanatların nasıl icra edildiğini izleme ve deneme fırsatı elde ettiler.