Gazi Mustafa Kemal Atatürk Ebediyete İntikalinin 80. Yıl Dönümünde Beyrut Yunus Emre Enstitüsünde Anıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 80. yıl dönümünde Beyrut Yunus Emre Enstitüsünde düzenlenen törenle anıldı.
Düzenlenen anma törenine; Beyrut büyükelçimiz Hakan ÇAKIL, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, TİKA Lübnan Koordinatörü Serhat  Küçükkurt, THY Lübnan Genel Müdürü Hasan Hamdan, Beyrut Ticari Müşaviri Ümit Sezer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının akabinde, Büyükelçi Hakan Çakıl,''Atatürk'ün muasır medeniyetler seviyesine ulaşma sözüne vurgu yaparak, bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin Göktürk-1 uydsunun, Erzincan Keşiş dağlarında bulunan Atatürk'ün resmini uydu fotoğrafıyla çekebildiğini''ifade etti . Adana Büyük Şehir Belediye Başkanı  Hüseyin Sözlü de, ''Lübnan'da gayretli çalışmalarına şahit olduğumuz  Büyükelçimizin himayelerinde 10 kasım Atatürk'ü anma programında bugün böylesine önemli bir günde Beyrut'ta ortak paydada buluşabiliyor olmak bizler için büyük bir şans'' dedi. Konuşmaların ardından anma programı sona erdi.