Beyrut Yunus Emre Enstitüsü 60. Uluslararası Beyrut Kitap Fuarı’nda

Yazıcı-dostu sürüm

Beyrut Yunus Emre Enstitüsü, bu yıl altmışıncısı düzenlenen Uluslararası Beyrut Kitap Fuarı’na katıldı.

Arap Kültür Merkezi ve Yayıncılar Birliği tarafından organize edilen 60. Uluslararası Beyrut Kitap Fuarı'nın açılışı, Lübnan Kültür Bakanı Roni Areyji, eski Başbakan Fuad Sinyor ve Arap Yayıncılar Birliği Başkanı Semir el-Asi'nin katılımıyla gerçekleştirildi.

Fuarda yer alan Beyrut Yunus Emre Enstitüsünün standında Enstitünün yayınları tanıtılarak, faaliyetleri hakkında da bilgi verildi.

Fuara Türkiye'den Beyrut Yunus Emre Enstitüsü iş birliğiyle katılan İslam İşbirliği Teşkilatı, İslam Tarih, Kültür, Sanat Araştırma Merkezi (IRCICA) Kütüphane, Dokümantasyon Bölüm Müdürü Mustafa Şahide Örnek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 60 Arapça kitapla fuara katıldıklarını söyledi.

Örnek, IRCICA tarafından Cumhurbaşkanlığı himayesinde bastırılan Sultan II. Abdülhamid Albümleri Fahrettin Paşa (Türkkan) koleksiyonundan seçilmiş "Haremeyn" isimli fotoğraf albümünün de ilk kez bu yıl Beyrut'a getirildiğini belirtti.

Fuarda, Yunus Emre Enstitüsü ve IRCICA'nın yanı sıra Türkiye'den Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfının (SETA) stantlarında Anadolu Ajansının hazırladığı, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin kronolojisini ve darbe girişimi sonrası tepkileri ele alan "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" isimli kitap da yer aldı.