“Kırk Yıllık Bir Hatır” Türk Kahvesi

Yazıcı-dostu sürüm

Beyrut Yunus Emre Enstitüsü kültürel programlar kapsamında düzenlenen “Kırk Yıllık Bir Hatır” Türk Kahvesi Kültürü ve Sergisi 12 Haziran 2015 tarihinde gerçekleştirildi.  Sergi, Türk kahvesi kültürünü yansıtan fotoğraflar ve belgelerin yanı sıra Türk kahvesi fincanı, cezve, lokumluk, mangal gibi objelerden oluştu.

Serginin açılışına Türkiye Cumhuriyeti Beyrut Büyükelçiliği Müsteşarı Arda Ulutaş, Lübnan Emniyet Genel Müdürlüğü temsilcisi Yarbay Abdul Rahman Itani,  Beyrut Başkonsolosu Muzaffer Doyan, THY Beyrut Müdürü Adil Hamade ve çok sayıda Lübnanlı davetli katılım gösterdi.

Arap coğrafyasında büyük öneme sahip Türk Kahvesi’nin kültürümüzdeki yeri ve önemine vurgu yapılan tanıtımda, yapım ve sunum aşamaları uygulamalı olarak gösterilip geleneksel kıyafetler giymiş okutmanlar ve öğrencilerimiz tarafından Lübnanlı misafirlere kumda Türk kahvesi, lokum ve gül şerbeti ikram edildi. Ayrıca kahve temalı magnet, kitap ayracı, gümüşlük içinde Türk lokumu hediye edildiği etkinlikte Türk kahvesinin yapılışı, tarihsel gelişimi ve hazırlanan şark köşesi konukların büyük ilgisini çekti.