Çanakkale’ye Beyrut’tan Bakınca

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü Beyrut Türk Kültür Merkezinde, Çanakkale savaşının 100. Yıldönümü münasebetiyle Birinci Dünya Savaşı fotoğraf koleksiyonundan oluşan “Çanakkale’ye Beyrut’tan Bakınca” konulu fotoğraf sergisi 27 Mart 2015 tarihinde açıldı.

Beyrut Türk Kültür Merkezi tarafından düzenlenen serginin açılışını, Türkiye’nin Beyrut Büyükelçisi S. İnan Özyıldız, Lübnan Devlet Güvenlik temsilcisi, Tuğgeneral Fadi Karanouh, Emniyet Genel Müdürlüğü temsilcisi Albay Walid Aoun ve Yüzbaşı Şerbil Hayek, Türk Silahlı Kuvvetleri Beyrut Askeri Ataşesi Albay Kamil Günler ve TİKA Koordinatörü İbrahim Erbir birlikte gerçekleştirdi.

Açılışta bir konuşma yapan Beyrut YETKM Müdürü Cengiz EROĞLU, sergi vesilesiyle Beyrut Yunus Emre Türk Kültür Merkezini ziyaret eden tüm konuklara teşekkür etti ve Çanakkale Savaşı hakkında gelen misafirlere kısa bir bilgi verdikten sonra, Lübnan’da ilk defa böyle bir serginin yapıldığını dile getirdi.

  Sergiye Rusya Kültür Merkezi Müdürü Dr. Ayrat A. Ahmetov, Lübnan Türk Kültür Derneği Başkanı Kamal Maksud, Lübnan Türk Formu Başkanı Gülşen Sağlam ve dernek üyeleri ile çeşitli üniversitelerden öğretim üyeleri, Beyrut halkı ve YETKM öğrencileri katıldı.